Posted on

Review Nike Air Force 1

Nike Air Force 1 Low Triple White

Conform zvonurilor recente, Nike urmează să producă mai puține perechi de Air Force 1 începând cu 2025. Nike AF1 rămâne în continuare un clasic esențial în garderoba oricărui sneakerhead. Citește review-ul pentru AF1 Triple White!

Specificații Nike Air Force 1

Mărime

Fit

Half size down

Preț

Preț

650 lei

Lansare

Lansare

1982

Povestea pantofilor sport Nike Air Force 1

Înainte ca Air Force 1 să fie lansat, pantofii de baschet erau cât se poate de simpli. Jucătorii erau obișnuiți să poarte trei, patru, poate chiar cinci perechi de șosete pentru a ajuta la atenuarea loviturii la aterizarea pe beton.

Pentru a crea un pantof cu mai multă susținere, Bruce Kilgore (designerul principal) s-a inspirat de la o pereche de cizme de drumeție Nike numită Approach. Deoarece drumețiile implică mișcări obositoare de urcare și de coborâre, cizmele Approach avea un toc posterior coborât, ajutând la reducerea presiunii asupra tendoanelor lui Ahile. Pentru Kilgore, a fost logic să aplice o parte din această gândire pentru jucătorii de baschet.

La lansarea modelului AF-1 din Octombrie 1982, Nike a anunțat că pantofii amortizau șocurile cu 30% mai bine și erau cu 20% mai rezistenți decât un pantof standard. Odată ce jucătorii i-au luat pe teren, aceștia s-au îndrăgostit de ei.

Întrebări despre Nike Air Force 1

Cum fit Nike Air Force 1?

Perechea probată de noi este cea low, culoarea triple white. Mărimea nu se potrivește cu mărimea obișnuită, aceștia se simt puțin mari, ca urmare sugerăm să mergeți cu o jumătate de mărime în jos. Materialele și cusăturile sunt foarte curate, fiind parte din gama de produse premium Nike.

Cum sunt materialele pe Nike Air Force 1?

Partea superioară este fabricată dintr-o combinație de materiale din piele și sintetice. Deși perechea face parte din gama de produse premium Nike (din punct de vedere a prețului), materialele de pe varianta triple white nu sunt excepționale. Totuși, pielea este solidă și materialele folosite sunt durabile, iar perechea este comodă. Zona de vârf a pantofului este perforată, aceasta oferind piciorului să respire într-un mod limitat.

Cum este confecționată talpa pe Nike Air Force 1?

Deși talpa a fost echipată cu cea mai bună tehnologie în 1982, este evident că aceasta este deja învechită pentru 2024. Unitatea de aer este surprinzător de mare, însă aceasta este subțire, fiind acoperită complet cu cauciuc. În comparație cu o pereche de Nike Air Max, talpa este destul de rigidă. Talpa EVA oferă un anumit nivel minim de amortizare, însă Nike a început să producă diverse variante mai comode, precum Nike AF-1 Low Ultra și React.

Unde găsesc Nike Air Force 1?

Modelul este disponibil pe site-ul Nike și la alte magazine care comercializează produse Nike. Recomandarea Kicks.ro în materie de Nike AF-1 este Footshop, având o gamă extrem de variată de modele și culori. De asemenea, poți să găsești modelul acesta pe Kicks.ro împreuna cu multe alte modele de sneakers.

Avantaje

Avantaje

Design retro stylish
Varietate de culori/materiale
Materiale foarte durabile

Dezavantaje

Suport moderat pentru arcul piciorului
Respirabilitate relativ limitată
Pielea nu este piele premium

Concluzie review Nike Air Force 1

Pentru a încheia această recenzie, adidașii Nike Air Force 1 sunt o alegere bună pentru cei care caută o pereche de sneakers clasică pentru purtat zilnic. Aceștia sunt disponibili în foarte multe combinații de culori, inclusiv clasicele triple white și triple black care îi face o alegere bună pentru orice anotimp. În timp ce Nike Court este potrivit pentru cei cu o situație materială limitată, gama de produse Nike AF-1 vine la un preț mai ridicat. Disponibil în mărimi pentru bărbați, femei și copii, aceștia sunt pe piață de peste 40 de ani, reprezentând una dintre cele mai importante game de produse din istoria Nike.

Comparație video cu Nike Court Vision

Review cu o pereche de Nike Air Force 1 vs. Nike Court Vision (video credits: Regular Gear)

Produse Nike Air Force 1 pe Kicks.ro

Perechea aceasta ocupă un loc de cinste pe Kicks.ro, asigurând cumpărătorilor o gamă completă de produse. Oferta include sneakers de diferite modele, precum variantele Low, Mid și High. Pe Kicks.ro puteți găsi o varietate de produse Nike la prețuri avantajoase, însoțite de o gamă de culori și materiale variate.