Posted on

Review Adidas Superstar

Adidas Superstar Core White

După mai bine de 50 de ani, Adidas Superstar sunt unul dintre cele mai populare modele de adidași în 2023. Adidașii Superstar ocupă un loc central în cultura sneakers, reprezentând un simbol iconic și rămânând una dintre cele mai importante siluete de adidași în istoria modei și a adidașilor.

Specificații Adidas Superstar

Mărime

Fit

True to size

Preț

Preț

600 lei

Lansare

Lansare

1969

Povestea pantofilor sport Adidas Superstar

Lansați în 1969 ca o variantă mai joasă a pantofului Pro Model, adidașii adidas Superstar au fost inițial comercializați către jucătorii de baschet. Această strategie s-a dovedit profitabilă pentru adidas, deoarece acești adidași au devenit populari printre mulți dintre cei mai buni jucători din NBA și NCAA de la acea vreme. Kareem Abdul-Jabbar, o legendă a NBA, a fost unul dintre cei mai notabili purtători ai acestor adidași, iar până la jumătatea anilor ’70, peste 75% dintre toți jucătorii NBA îi purtau.

Cu toate acestea, popularitatea adidașilor Superstar a devenit un fenomen național în anii ’80, după ce grupul de rap Run-DMC a început să poarte acești adidași în spectacolele lor. Susținerea grupului pentru acești adidași a dus în cele din urmă la semnarea unui contract de 1 milion de dolari între adidas și Run-DMC. Superstar a fost timp de decenii cel mai bine vândut pantof al brandului, alături de Samba, Stan Smith, Campus sau Gazelle.

După mai bine de 50 de ani, acest model este în continuare unul dintre cei mai recunoscuți adidași. Brandul continuă să lanseze ediții speciale, colaborări sau alte modalități noi de a menține lucrurile interesante și captivante.

Întrebări comune despre Adidas Superstar

Cum fit Adidas Superstar?

Perechea probată de noi este culoarea Core White. Mărimea se potrivește cu mărimea obișnuită (true to size). Totuși, este important de menționat că adidașii sunt puțin înguști, asemenea majorității adidașilor din acea eră.

Cum sunt materialele pe Adidas Superstar?

Partea superioară a adidașilor este confecționată din piele de înaltă calitate sau din material textil, în funcție de model. Vârful rezistent în formă de scoică este, elementul distinctiv al acestui pantof, fiind fabricat din cauciuc.

Cum este confecționată talpa pe Adidas Superstar?

Tălpicile acestui model amintesc de cele din anii ’70, cu o talpă exterioară solidă din cauciuc și un tălpic EVA care oferă cea mai mare parte a amortizării. În calitate de pantofi casual, de zi cu zi, aceștia rămân o alegere bună, în special datorită aspectului lor stilat și clasic.

Unde găsesc Adidas Superstar?

Modelul este disponibil pe site-ul Adidas și la alte magazine care comercializează produse Adidas Originals. Recomandarea Kicks.ro este Footshop, având o gamă variată de modele și culori. De asemenea, poți să găsești modelul acesta pe Kicks.ro împreuna cu multe alte modele de sneakers.

Avantaje

Avantaje

Model cu un aspect clasic
Varietate de culori/materiale
Raport bun de pret/calitate
Materiale foarte durabile

Dezavantaje

Nu oferă suport pentru arcul piciorului
Nu sunt cei mai comozi adidași

Concluzie review Adidas Superstar

Pentru a încheia această recenzie a acestui model, putem concluziona că aceștia sunt niște adidași retro esențiali în garderoba oricărui sneakerhead. Adidas a investit în îmbunătățirea tălpicului pentru a adăuga confort, dar desigur, nu se compară cu suportul oferit de tehnologiile noi BOOST sau Bounce. Acești adidași sunt foarte durabili și îi vei purta pentru aspectul lor, nu pentru comoditate.

Produse Adidas Superstar pe Kicks.ro