Posted on 1 Comment

Review New Balance 574

New Balance 574 Apollo Grey

Brandul din Boston continuă să lanseze modele de New Balance 574 într-o paletă variată de culori, ceea ce face acesta momentul oportun să scriem un review despre cel mai cunoscut model produs de New Balance.

Specificații New Balance 574

Mărime

Fit

True to size

Preț

Preț

400 lei

Lansare

Lansare

1988

Povestea pantofilor sport New Balance 574

New Balance 574 a fost proiectat de Steven Smith (cunoscut sub numele de “Părintele dad-shoes” pentru munca sa în mai multe branduri de pantofi sport precum Nike, Adidas, New Balance și Yeezy). Când s-a alăturat pentru prima dată brandului, el a proiectat siluetele New Balance 550, New Balance 574, New Balance 576, New Balance 577, New Balance 997 și New Balance 1500.

Schitele lui Steven Smith cu New Balance 574
Schitele originale cu New Balance 574 desenate de Steven Smith (photo source: Size?)
Schitele lui Steven Smith cu New Balance 574 (photo source: Size?)
Schitele originale cu New Balance 574 desenate de Steven Smith (photo source: Size?)

Modelul de pantofi sport New Balance 574 a fost lansat în 1988 și a fost unul dintre primele modele de succes ale companiei de pantofi din Boston. Silueta a fost introdusa ca un pantof de alergare ieftin și a fost unul dintre primele modele ale brandului care poartă cunoscutul logo cu litera mare N pe laterale. Deși acesta nu a fost scopul brandului, modelul 574 a devenit și a rămas popular de-a lungul anilor. Acest model este cu siguranță cel mai popular model de New Balance, datorită confortului și durabilității, fiind etichetat mult timp drept “dad-shoe”, la fel ca și pantofii sport Nike Monarch. La momentul actual, modelele New Balance 530, New Balance 574 si New Balance 990 sunt cele mai comune modele.

Întrebări comune despre New Balance 574

Cum fit New Balance 574?

Perechea probată de noi este culoarea Apollo Grey. Mărimea se potrivește cu mărimea obișnuită (true to size). Pantofii arată bine și construcția lor este una solidă. Aceștia se simt confortabili încă de la prima purtare, fiind cunoscuți pentru faptul că se adaptează la talpa celui care îi poartă și confortul lor se îmbunătățește o dată cu trecerea timpului. Acest model este un pantof sport ideal pentru purtarea de zi cu zi în outfit-uri lifestyle casual.

Cum sunt materialele pe New Balance 574?

Construcția acestui model este în general realizată din materiale de piele întoarsă și textile. Brandul este foarte cunoscut pentru controlul calității, iar acest model nu este o excepție de la regulă. Pielea întoarsă folosită este una de cea mai bună calitate, aceasta fiind amplasată în locurile potrivite pentru a oferi suport și durabilitate.

Cum este confecționată talpa pe New Balance 574?

Talpa este realizata din materiale clasice, însă New Balance a adăugat tehnologia ENCAP, conceput pentru a îmbunătăți stabilitatea. Marginile sale dure de poliuretan determină ca picioarele să stea fixe, iar spuma ENCAP împreună cu cea EVA aflată sub ea oferă amortizare. Indiferent dacă vă cumpărați acești pantofi sport pentru o plimbare în aer liber sau pentru jogging casual, aceștia își vor face treaba. Talpa oferă sprijin excelent pe durate lungi, calapodul adaptându-se perfect formei piciorului. Desigur, energia întoarsă este cu mult mai mica decât cea oferită de pantofii sport de alergare moderni – cu toate acestea, aspectul retro și confortul sunt motivele principale pentru care mulți cumpără acest model.

Unde găsesc New Balance 574?

Modelul este disponibil pe site-ul New Balance și la alte magazine care comercializează produse New Balance. Recomandarea Kicks.ro este Footshop, având o gamă variată de modele și culori. De asemenea, poți să găsești modelul acesta pe Kicks.ro împreuna cu multe alte modele de sneakers.

Avantaje

Avantaje

Model cu un aspect clasic
Varietate de culori/materiale
Raport bun de pret/calitate
Oferă suport pentru arcul piciorului

Dezavantaje

Piciorul nu respiră bine în ei
Nu sunt cei mai durabili

Concluzie review New Balance 574

Pentru a concluziona recenzia acestui model, dupa părerea noastră aceștia sunt o pereche de pantofi sport excelenti, retro, care merită luați în considerare atunci când vă uitați după o pereche casual de pantofi pentru zi de zi. Nu mai pot fi considerați pantofi de alergare în adevăratul sens al cuvântului, deși acesta a fost scopul lor inițial, însa acest lucru este normal pentru toate stilurile retro. Aceștia reprezintă o alegere buna prin aspectul lor iconic, confortul pe care îl oferă și prețul extrem de avantajos. În 2021, New Balance a lansat varianta modernă a acestui pantof, noul model fiind intitulat New Balance 57/40.

Vedete purtând New Balance 574

Emily Ratajkowski este văzută des purtând încălțăminte confortabilă când iese în New York, însă fiecare dată când poartă o pereche de pantofi, stocul se epuizează rapid. Săptămâni mai târziu, alte supermodele sunt văzute purtând aceiași pereche, însă Ratajkowski deja poartă o pereche diferită în punctul acela. Și, astfel, ciclul pantofilor sport de supermodel de vară continuă.

Emily Ratajkowski wearing New Balance 574
Emily Ratajkowski purtând New Balance 574 (photo credit: Getty Images)

Video review cu New Balance 574

Review cu o pereche de New Balance 574 (video credits: Oliver Jan)

Produse New Balance 574 pe Kicks.ro

1 thought on “Review New Balance 574

  1. […] Lansat în 1988, New Balance 574 a fost unul dintre primele modele de succes New Balance. Inițial fiind conceput ca un pantof de alergare accesibil, New Balance 574 a devenit popular și a rămas în atenția publicului de-a lungul timpului. Această siluetă iconică a fost una dintre primele care a prezentat logo-ul distinctiv cu litera mare N pe laterale. Aceștia oferă confort de la prima purtare, fiind o alternativă bună de adidași sub 500 lei. Daca vrei să știi mai multe despre acest model, citește reviewul New Balance 574 pe Kicks.ro. […]

Comments are closed.