Posted on

Review Adidas Forum

Adidas Forum Mid White Blue

Cu atâtea variante de culori aflate acum pe rafturi, nu a fost decât o chestiune de timp să facem un review la pantofii Adidas Forum, unul dintre cele mai notabile modele de teniși retro de pe piață.

Specificații Adidas Forum

Mărime

Fit

True to size

Preț

Preț

450 lei

Lansare

Lansare

1984

Istoria pantofilor sport Adidas Forum

Adidas Forum a fost lansat prima dată în anul 1984, ca un pantof de baschet, foarte avansat pentru acea vreme. A precedat pantofii Air Jordan 1 sau New Balance 650, ambele lansate în aceeași decadă. Acesta a fost introdus ca o alternativă la Top Ten, unul dintre primii pantofi din această categorie. Cu o curea deasupra sistemului de șireturi, adresa o problemă cu care mulți jucători erau preocupați la vremea respectivă, adăugând suportul suplimentar pentru glezne. Acesta a fost un succes instantaneu, Michael Jordan purtându-i la jocurile de antrenament ale Olimpiadei din 1984. La fel ca majoritatea pantofilor sport retro din anii 80, perechea de sneakers s-a transformat în timp într-un preferat al străzii, menținându-și locul în cultura urbană. Def Jam a celebrat aniversarea lor de 25 de ani cu o colaborare cu Adidas, cu o versiune specială a pantofului. În decursul anilor, pantofii au primit o versiune de înălțime scăzută, dat fiind faptul că au evoluat de la un pantof de performanță la un pantof de modă. În ceea ce privește pantofii sport retro, Adidas Forum este cu siguranță pe același loc cu Superstar, Gazelle sau Campus.

Întrebări despre Adidas Forum

Cum fit Adidas Forum?

Noi am probat o pereche de Forum Mid culoarea alb cu albastru, și mărimea se potrivește cu mărimea obișnuită (true to size). Din cutie, aceștia au un aspect foarte solid, făcuți să reziste. Perechea este puțin îngustă, așa cum te-ai aștepta de la un pantof retro, însă aceștia devin mai comozi după ce sunt purtați de câteva ori.

Cum sunt materialele pe Adidas Forum?

Partea de sus a pantofilor Adidas Forum este în general realizată dintr-un amestec de piele și “tumbled leather”. Suprapunerile multiple cu benzile din piele și cureaua din piele dau pantofilor un look cool, întărind în același timp fiecare parte a lor și făcându-i un pantof foarte solid. Acest lucru îî face o alegere bună pentru vremea rece. Botul perforat pentru a lăsa aerul să intre, în timp ce zona gleznei și limbii oferă o amortizare adecvată. Limba nu este fixată pe laterale, astfel încât poate să își schimbe poziția din când în când, aceasta fiind unul din aspectele pe care Adidas a vrut să le păstreze, fiind inspirat de silueta originală din 1984.

Cum este confecționată talpa pe Adidas Forum?

Unitatea de temelie este realizată din cauciuc, cu o talpă internă din EVA, care nu se poate detașa. Acesta este un pantof destul de plat, ceea ce, alături de partea de sus solidă, a făcut din el un favorit printre skateboarderi de la început. Talpa este întărită de o linie cusuta care, de asemenea, adaugă stilului său clasic. Perechea de Adidas Forum nu oferă foarte mult suport pentru arcul piciorului, ca urmare aceștia sunt ideali pentru purtare casual, sau pentru activități în care nu trebuie să stai în picioare pentru multe ore. Dată fiind construcția și talpa plată, skateboarderii s-au adaptat acestor pantofi în timp, însă dacă sunteți în căutarea unui pantof specializat pentru skateboarding, Adidas Adi2000 este cu siguranță o alegere mai bună.

Unde găsesc Adidas Forum?

Modelul este disponibil pe site-ul Adidas, dar și la alte magazine care aduc produse Adidas. Recomandarea Kicks.ro în materie de Adidas Forum este Footshop, având o gamă extinsă de modele fiind singurul magazin Adidas Consortium din România. De asemenea, poți să găsești modelul acesta pe Kicks.ro împreuna cu multe alte modele de sneakers.

Avantaje

Avantaje

Design retro stylish
Materiale calitative si durabile
Raport bun de pret/calitate

Dezavantaje

Nu oferă suport pentru arcul piciorului
Calapodul este puțin îngust

Concluzie review Adidas Forum

Pentru a concluziona recenzia pantofilor Adidas Forum, acest model este un pantof care oferă ceea ce te-ai aștepta de la un pantof retro. Pentru cei care caută să-și îmbunătățească aspectul casual, acesta este o alegere destul de simplă. Prețul este situat în intervalul 450 – 600 lei, un preț decent având în vedere că îi veți avea pe aceștia pentru o perioadă lungă de timp. Dacă încă nu sunteți convins sau căutați o opțiune mai ieftină, Adidas Campus este o alegere decentă de luat în considerare.

Vedete purtând Adidas Forum

Bella Hadid, Kendall Jenner și Lisa din Blackpink sunt toate fane ale pantofilor sport Adidas Forum. Modelul a devenit în mod evident o alegere populară pentru cele trei vedete: Bella Hadid și Kendall Jenner au fost văzute de mai multe ori în faimoasa încălțăminte alb-roșie în timp ce se relaxau sau se antrenau. Lisa din Blackpink și-a luat și ea o pereche, prezentându-se fie la galerii de artă, fie în diverse videoclipuri muzicale încălțată în aceștia. Acești sneakers au devenit sinonim cu street-style și pare să fie favoritul multor vedete.

Bella Hadid, Kendall Jenner și Lisa din Blackpink purtând Adidas Forum
Bella Hadid, Kendall Jenner și Lisa din Blackpink purtând Adidas Forum (photo credit, de la stânga la dreapta: Robert Kamau / Getty Images; Allen Berezovsky / Getty Images; Adidas)

Nici Beyoncé nu este străină modelului Adidas Forum. Aceasta a lansat colecția “Ivy Park” pentru Adidas, colecție din care acest model face parte de trei ori: de două ori în varianta Mid și o dată în varianta low. Toate modelele oferă un aspect modern și vin împreună cu accesorii și cu un ambalaj special. Beyoncé a ales culori si materiale care îmbină perfect estetica dar și funcționalitatea, făcând silueta să devină adevărate statement-uri de moda. În ciuda acestor mențiuni, Adidas a anunțat că nu sunt mulțumiți de performanța colecției “Ivy Park”.

Beyonce purtând Adidas Forum din propria sa colaborare "Ivy Park".
Beyonce purtând Adidas Forum din propria sa colaborare “Ivy Park” (photo credit: Adidas)

Produse Adidas Forum pe Kicks.ro

Adidas Forum ocupă un loc special pe Kicks.ro, cumpărătorii având de ales dintr-o gamă largă de produse. Oferta include o varietate de modele de sneakers, cum ar fi adidas Forum Low, adidas Forum Mid, adidas Forum Bold șau adidas Forum 84. Colecția de adidas Forum de pe Kicks.ro vine la prețuri competitive și o gamă bogată de culori, oferind produselor personalitatea pe care majoritatea consumatorilor o admiră.